Zdrojowa Invest | twórca i lider condo w Polsce :: Restauracja PerMare w Marine Hotel***** w gronie najlepszych w Polsce.

bpl

  • VacationClub Resort

bpf

  • Baltic Park Loft

rrk

  • Radisson Resort Kołobrzeg

Restauracja PerMare w Marine Hotel***** w gronie najlepszych w Polsce.


noble night2015-logo

 
Restauracja PerMare w Marine Hotel***** w gronie najlepszych w Polsce.


19 września br. odbyła się 8. edycja konkursu kulinarnego Wine&Food Noble Night. W finale zmierzyło się 12 najlepszych restauracji z całej Polski. Kołobrzeg reprezentował zespół kucharzy z Marine Hotel***** z Mariuszem Kucharczakiem na czele. Każda ekipa wraz z szefem kuchni miała za zadanie przygotować dwa dania, które degustowali nie tylko członkowie kapituły, ale również kilkaset zaproszonych gości. Jury doceniło zarówno przystawkę, jak i danie główne zaproponowane przez szefa kuchni Restauracji PerMare.

Mariusz Kucharczak na przystawkę zaproponował pasztety w bardzo kolorowej odsłonie: pasztet z królika z borowikami otulony pudrem z fioletowego ziemniaka podany w formie pralinki, pasztet z gęsi z orzechami owinięty w papier z buraka, podany w formie cukierka. Całość podana na złotej grzance. Natomiast wyróżnione danie główne to zapiekany antrykot wołowy z boczkiem i masłem orzechowym na puree z dyni i imbiru w towarzystwie buraka czerwonego gotowanego w winie i kardamonie oraz chips z patatów, sos demi glace, groszek i nasturcja.

„Rok temu przeprowadziłem się do Kołobrzegu nie spodziewając się, że będę miał przyjemność pracować z tak utalentowanymi ludźmi. Czego dowodem jest podwójne wyróżnienie na Wine&Food Noble Night, które wspólnie zdobyliśmy. Dodatkowo jestem zachwycony bogactwem regionalnych smaków, które mam zamiar wykorzystywać w moich autorskich daniach proponowanych naszym gościom.” – podsumowuje Mariusz Kucharczak, szef kuchni w Marine Hotel*****.

noble night2015



Zobacz też:Zobacz 
asd